Uppmärksamhet




Innan man skaffar kanin, och om man inte får ha den inne, så kan den vara ute. Men då är det många föräldrar som inte tror att det kommer vara lika roligt att vara med dem efter två år som efter två veckor. Så var det för oss också. Vi var tvugna att bevisa att vi SKULLE ta hand om dem, och det lyckades. När vi köpte kaninerna satt vi hos dem hela dagar, fast vi kom på att de kanske skulle vara lite själva också. Men vi kan vara ute hos dem i flera timmar. Det är bara att ligga i och hitta på roligasaker att göra med sin kanin så kommer man vara med den mycket och ge den mycket uppmärksamhet. Om du har frågor eller vill ha tips skicka dem i kommentar :D


                                                         

Lär din kanin att hoppa




  • Först måste du lära din kanin att gå i koppel, först kan du låta din kanin gå lite vart den vill. Dra ALDRIG i kopplet, och spring aldrig efter kaninen för då kan den blir rädd. Så småningom förstår du hur du styr din kanin.
  • Nu kan du börja med några enkla hinder. T.ex 5-10 cm högt. Se till så att hindret går att riva ifrån båda hållen och att det inte sticker ut några spikar, skruvar m.m OBS! Det är LAG på det enligt Jordbruksverket.
  • Tvinga aldrig din kanin över hindret, den ska hoppa av egen fri vilja. I början kan du pytta lite på rumpan försiktigt så att den förstår att den ska framåt.
  • Efter en stund kan du börja höja hindrerna med ca 5 cm. Om kaninen inte lyssnar till att du puttar lite på rumpan och bara står kvar, så kan du "visa vägen" genom att lyfta kaninen över hindret/ eller sänka hindret.
  • Sen så kan ni sätta till flera hinder och göra en hoppbana. Men se till så att inte hoppa banan åt flera olika håll, om kaninen vänder på tävling blir det utesluten.


Det är väldigt viktigt att din kanin tycker det är roligt att hoppa. Öva korta stunder ca 5-10 min.
Se till också att du inte ställer dig framför kaninen när den hoppar.


                                               


Kastreringen på G.




Nu har vi kollat upp lite olika djurskjukhus, och valt Fyrfota. Det verkar riktigt bra och har bra priser. Så där blir nog våra sötingar kastrerade.

När man kastrerar en hane kommer revirtänkandet minska betydligt och sluta stänka urin. De blir lugnare och mer tillgiva (i vissa fall). Oftast blir de lugnare, framför allt. Förhoppningsvis slutar Nisse och Skrutten att bråka och blir kompisar igen, annars får de väl vara åtskillda då. Vi har delat av burarna så att de har en halva var att gå på, men det är lagom stort ändå.

                                                          

Kastrering.




Nu har Nisse och Skrutten börjat bråka. Därför får vi dela burarna innan vi kastrerar dem. Dock har vi inte tänkt göra detta innan, eftersom vi ville ta en kull om vi köpte en hona, men nu blir det ju så av säkerhetsskäl. Så vi kastrerar dem i nästa vecka, och sedan får dem vara åtskillda tills revirtänkandet är över och sedan släpper vi ihop dem långsamt och kollar om det funkar. Annars får vi fixa en ny bur, och det vill vi helst inte.


                                               
                                


Vi drar till Fjällen!




Vi drar till fjällen, fest hela kvällen..

Sofia och Alva med familj, ska nu åka till fjällen i en vecka.
så bloggen kommer nog stå stilla den veckan..

MEN efter den veckan har gått, ska vi börja med att lägga in mer inlägg och vara aktivare! :D

                               

Misstanke till sjukdom?




Om din kanin ändrat beteende, eller fått något konstigt på sig, bör du uppsöka veterinär. Nisse fick häromdagen två konstiga prickar, som såg lite gulaktiga ut på magen, men som han inte kände av. Dock har vi en kunnig hemma, som sa att vi skulle avvakta och se om det blir värre eller bättre. Vi tror det blivit bättre då Nisse inte har den gulaktika färgen längre, utan ser hudfärgade ut. Antagligen var det bara två sår, så vi har säkrat buren från alla möjliga skadorisker och även uteburen. *HOPPAS HOPPAS* att det blir bättre!
                                                                   
                                                                                    

RSS 2.0