Gör egna hinder





Om du behöver kaninhinder, kan du alltid kolla på sidan libraartic.com. Där finns riktigt snygga hinder, men de är ganska dyra. Så billigaste, och absolut roligaste sättet är att bygga ett eget.

När du bygger ett hinder är det bara fantasin som sätter stopp för möjligheterna. Ditt hinder kan se ut precis hur som helst. Det vanligaste och enklaste hinder man bygger själv är ett vanligt rättuppstående hinder. För att göra ett riktigt snyggt hinder gör du såhär:

*Såga två eller flera stolpar i rätt längd till hindret. Om du ska kunna sätta översta ribban på t.ex 45 cm, måste stolpen MINST sluta på 50 cm. Alltså ska stolpen vara 5 cm längre än översta ribban.

*Måla stolpen i en eller flera färger, använd utomhusfärger och låt hindret torka och vädra ur innan kaninen hoppar över det. (OBS! Glöm inte sandpappra innan du målar!).

*Sen var det dags för plattor till stolparna, då är playwood ett mycket bra val.Mät och såga till playwoodskivan till en bra storlek, men så att stolpen kan stå stadigt och inte trillar om kaninen river. Sandpappra så att inte några vassa kanter sticker upp, som kan skada kaninen.

*Måla playwoodskivan och låt torka.

*Sedan är det dags att sätta i mälor/klamrar i stolparna, det är det bommarna ligger på. Detta finns i en vanlig byggaffär. Understa mälan måste vara minst 8cm ifrån marken. Mellan varje mäla ska det vara minst 8 cm imellan också där. Hindret måste också gå att riva från båda hållen, ifall kaninen får för sig att hoppa tillbaka! (OBS! Spikar är enlligt jordrukverkets föreskriftet förbjudet att använda på hinder!)

*Nu är det dags att skruva ihop stolpen med plattan, se till att stolpen sitter i mitten på plattan och var gärna två när du skruvar i stolpen.

*Sen är det bara bommar kvar, även dessa hittar du i en helt vanlig byggaffär. Fråga bara efter elrör, vita och om de sågar åt dig där, tänk på att avståndet mellan stolparna måste vara minst 60 cm!

*KLART! Nu kan du testa med din kanin.


Såhär ser ett exempel ut på ett hembyggt hinder:

                      




                                               

Kommentarer
Postat av: sarastille - jag säljer billiga designer!

sv; om du är inne på din blogg så klickar du på fliken "blogg" och sedan finns det statistik att välja på där :D

2011-01-14 @ 21:23:02
URL: http://saramagdalena.blogg.se/
Postat av: Alva & Sofia

ok tack! :D

2011-01-16 @ 19:04:55
URL: http://alltomkanin.blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0