Lekar för dig och din kanin!





Här kommer några roliga lekar många kaniner och ägare nog blir glada över!



  • Jaga golvmopp: Ta fram den gamla golvmoppen, rengör och låt din kanin jaga den, och till sist fånga den! Detta är många kaniners favoritlek. :)

 

  • Kaninagility: Det är viktigt att kaninen får ha roligt och få motion. Här är det ultimata sättet! Använd ett rör och lägg fram på en stor yta, t.ex ute i trädgården så att kaninen kan springa genom det, ta sedan ett annat rör t.ex en toalettrulle och limma fast en kort bräda uppe på, så har du en vipp-bräda. Ställ brädan en bit framför röret. Ta sedan ett hinder. Till att börja med kan du använda ett litet. Du kan bygga hindret av t.ex två vedträn till ställning och en kvist som pinne. Se till att hindret går att riva så din kanin inte fastnar. Sen är det bara att börja leka! ;)

 

  •  Trick: Lär din kanin trick. Börja med något lätt och använd en godisbit eller morot och lär kaninen t.ex att stå/gå på bakbenen. Garanterat jättekul! :D

 

  • Labyrint: Om du bor där det snöar mycket så kan du göra en labyrint i snö. Men det måste vara ca 20-30 cm hög snö för att kunna göra en labyrint. Men om man inte har så mycket snö hemma så kan man också göra det om det växer mycket högt gräs. Men se upp så att inte kaninen försvinner i gräset! Jättekul och ger din kanin bra kondition! :)


                                                               



Kommentarer
Postat av: linn

ja bra jobbat me denna sida snälla skriv mera sidor om kaniner jag har själv en kanin .dom är så mysiga fast ibland orkar man ju typ inte at je den sin mat fast man ändå måste.jag heter linn mina kaniner heter missy lilly molly och mango hi hi! hejdå

2011-05-29 @ 16:27:07
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0